Lassi, el iougurt de l’Índia

El lassi està molt bo. Jo el definiria com una espècie de iogurt batut, fresc, lleuger amb espècies que en alguns llocs els serveixen també tipus granitzat. Ideal per quan fa calor (sempre), per fer un descans o per assaborir un plat no picant a l’Índia.

En vam prendre varis durant el viatge però jo en recomano especialment dos.

Shri Mishrilal Hotel (Jodhpur)


Lassi super econòmic ja que és un lloc per locals, per tant, èxit assegurat. Els treuen com a xurros i estar super bons. Que no en facis 2… Hi passaràs segur perquè esta just a sota la muralla de la plaça de la torre del rellotge. No ho dubtis, para’t-hi!

Blue Lassí (Varanassi) No te’l perdis!


Compte amb la ubicació perquè no estic 100% que sigui el lloc exacte. Al ser famós, hi ha altres llocs amb el mateix nom per enganyar el turista i enganxar algunes rupees. Guiat per la descripció, per la gent i pels cartells.

Un lloc genial, peculiar i petit. No esperis trobar-lo fàcilment. Compta que faràs carreró cap aquí, carreró cap allà, carreró cap aquí, trobaràs un cartell… vaja, que l’acabaràs trobant però no tinguis pressa.

El lloc és peculiar, les parets son blaves però es veuen poc perquè està adornat amb milers de fotos de viatgers que les enganxen a les parets. És entretingut de mirar i llegir les dedicatòries. El lloc en sí és molt petit. 4 o 5 bancs i el noi que fa els lassis, vistes a l’exterior on veus gent passar, viva o morta, perquè justament és camí del gaht Manikarnika, per tant, m’aposto un lassi que si hi vas veuràs passar una persona morta i tot el seu ritual.

El Lassi amb fruites

A part, si el lloc és guapet i els tios es dediquen a això, el lassi està acompanyat amb fruites. Al Blue Lassi tenen una inmensitat de tipus de lassi que et fa perdre el nord. Algun dia no tenien algun tipus de fruita i ens ho comentaven però que et serveixin una carta de lassis amb varies pàgines ja deu voler dir alguna cosa…

Trossegen la fruita amb el lassi original i també aprofiten per adornar-lo com es veu a la foto, genial.

El Lassi ‘Verd’ (Bhang Lassi)

Sí, les drogues son a tot arreu del món i a l’Índia també. Lassi barrejat amb marihuana és el que et pots demanar. No comptis que surti a la carta, però hi és. A nosaltres ens va oferir tres graduacions: soft, medium i hard. Finalment vam escollir el mitjà i a més el vam compartir. Val a dir que no consumim mai, per tant, la dosi millor que l’escolleixi cadascú.

Es nota en color i en sabor, els efectes venen més tard. Al ser ingerit i no fumat, la cosa triga més, però compte que arriba eh. Si t’hi tires, compta que tindràs temps d’arribar a l’hotel sobradament però jo de tu no tindria massa cosa més a fer aquell dia o en les següents hores…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.