Yangon Circle Train

Llegeixo en alguns blogs que com a alternativa als punts típics hi ha un tren que rodeja la ciutat, que és per la gent local, per entrar i sortir de la ciutat fàcilment i que és curiós anar-hi perquè veus més enllà del centre de la ciutat i des d’un punt de vista més local.

On i preu

S’agafa a la Central Railway Station, platform 7 (tot i que a última hora entra per la 5 i creuem les vies a peu per anar-hi). Barat no, tirat: 200KIAT, és a dir 14 cèntims per 3h de tren.

Què

Doncs és un tren vell i atrotinat on la gent hi va entrant i sortint (jo diria que algun no paga). Té unes 30 parades:

Va lent. Cert que és vell i que té moltes parades, però de ràpid i àgil no se’l pot qualificar. Però com que no vaig a córrer ja m’està bé. La gràcia és el que hi passa.

Gent que entra amb roba per vendre, o estores, una bici… Gent que et ven menjar o beguda. Gent que ven el llibret amb el teu futur escrit (té 20 copies i són tots iguals i per tothom). Jo provo els ous de ratpenat:

Window

I per la finestra, la vida. Gent jugant a Takraw:

Gent a les estacions per vendre menjar a viatgers:

I paisatges que canvien cada 20 minuts, ciutat, camp, pobresa, aeroport, camps. Myanmar de tots colors.

Em pensava que 3h se’m farien llargues però al final, no. Al passar coses tota l’estona, parlar amb un local una bona part del trajecte i tal em distrec prou 🙂

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.