EVO sí que cobra comissions

Treure pasta a l’estranger és sempre un mal de cap. Portar els diners a sobre crec que encara ho és més i per això EVO Banco era una bona solució des de fa molt temps perquè permetia treure diners sense comissió. Però sí, per desgràcia: ERA.

EVO Banco ja no és el que era

Té un compte anomenat “Cuenta Inteligente” en el que complint certes condicions que són més o menys senzilles tens 0 comissions i sobretot: permet retirades sense comissió a qualsevol caixer del món. Mola no? Sí, mola, vaja, molava.

Quin és el problema? Que a partir d’Agost 2017 han canviat la política, segueixen dient que són guais i segueixen amb el seu eslògan de comisions 0 però han canviat les condicions. Ara cobren la comisió encoberta perquè no apliquen el canvi oficial de moneda MasterCard sinó que apliquen el que ells volen.

I son tant guais que ni ho van dir. Si remenes, trobes, dins la web, a la correspondència, amgat entre qualsevol merda aquest escrit:

Carta Evo Banco de nous tipus de canvi

Potser un canvi tant important hauria de notificar-se d’una manera que pogués arribar a tota la clientela no? Clar, aquest canvi arruïna l’estratègia comercial, millor callar-se’l devien pensar…

I perquè EVO fa aquest canvi? Jo penso que segurament és degut a que no els hi surt a compte. Que com a estratègia comercial tiva molt però que quan deuen mirar els beneficis la cosa deu ser diferent…

A més, últimament sembla que tampoc és un bon banc on tenir-hi pasta. El Banc té problemes i està en mode de contracció, està tancant oficines i despedint personal.

Alternatives?

Sí, tot i que la comissió que cobra el caixer d’origen no es pot salvar, sí que es pot seguir traient diners des de caixers sense comissió:

Ferratum Bank

Ferratum logo

Banc ubicat a Malta que ofereix un servei estàndar bancari amb applicació per mòbils (no hi ha accés web). Actualment sembla ser la millor solució per viatjar. Avantatges:

 • Targeta Mastercard dèbit sense comissió i enviament gratuït
 • Sense comissions tampoc al compte associat
 • 4 retirades al mes gratuïtes des dels caixers (després 2,99€)
 • Transferències a 0€
 • Servei d’atenció al client 24/7 i en castellà en horaris d’oficina

Pegues:

Vam tenir un problema amb una extracció en un caixer. La van duplicar i van trigar 2 mesos en corregir-la. Tot i que finalment va quedar resolta, va requerir molt temps i paciència

Ferratum card

També vaig estar revisant el tema de la declaració de renta, ja que pel fet d’estar a Malta em feia una mica de iuiu. Però no, no es necessari declarar res si no superes els 50.000€ i està clar que aquest número es queda molt lluny 🙂 .

Revolut

Revolution logo

Banc totalment digital, dels de la nova era vaja. El primer que cal fer es baixar-se l’app i des d’allà és quan es comença a operar. Avantatges:

 • Targeta Mastercard dèbit sense comissió
 • Retirades en caixer 200€ al mes sense comissió (després 2%)

Pegues:

 • Enviament de targeta: 6€
 • En algunes monedes (entre elles el Baht tailandés) poden aplicar un increment de la conversió de moneda de l’1 al 1.5%

Revolution Card

Conclusió

Jo no em faria actualment client d’EVO Banco per viatjar i si el tingués, potser el mantindria i m’enduria la targeta amb pocs calés per algun apuru però no el faria servir en cap cas com a banc per treure diners a l’estranger. Jo, de fet, estic a punt de tancar el meu compte perquè, a més, a partir del Febrer’2018 canvien les condicions de la “Cuenta Inteligente” cosa que farà que no les compleixi i hagi de pagar per mantenir el compte obert.

Sembla que la millor alternativa és Ferratum. Testejada per un servidor i content del resultat. 4 extraccions al més son justes però suficients per 1 traveler si treus la quantitat màxima permesa i viatges en mode econòmic.

Potser la millor solució, tot i que més cara, seria fer-se les dues, Ferratum i Revolut.

4 Comments Add yours

 1. Sergi ha dit:

  Després de llegir la informació de la targeta de Ferratum vaig decidir fer-me-la per utilitzar-la a l’últim viatge a Noruega i tot el que puc dir és que va de conya.
  Noruega és un país on ho pots pagar tot o gairebé tot amb targeta així que ens va anar molt bé i a més a més vam comparar el canvi aplicat per Ferratum i per Banc Sabadell i SEMPRE el canvi va ser millor el de Ferratum, exactament entre un 2,5% i un 3% favorable.

  Salut!

 2. Sergi ha dit:

  Una altra alternativa era N26, però ara amb el cost de 5,9€ al mes per poder treure diners amb moneda estrangera sense comissió ja no és una opció tant interessant…

 3. Roger ha dit:

  I pagar sempre amb targeta?

  1. albert ha dit:

   És una opció sí! i a més amb Ferratum sense comissió sigui la moneda que sigui. Però no a tot arreu (del món) es pot pagar amb targeta. No m’imagino els street food’s amb el datàfon… Ara, que tot arribarà 😉

   Salut!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.